Cat de relaxata esti in timpul actului sexual?

Cat de relaxata esti in timpul actului sexual?

Dacă ai trecut prin experiente neplacute cu barbatii, in sensul ca poate acestia te-au ranit, poate te-au abuzat, poate au profitat de tine si inca mai poti ranchiuna fata de ei, toate aceste lucruri te vor impiedica sa ai o relaţie sexuală armonioasă cu partenerul actual.

Inseamna ca exista în continuare o rană nevindecată, iar cea mai rapida cale de vindecare a ei este iertarea adevărată, pentru ca pana nu vei ierta iti va fi greu sa te deschizi complet , sa te abandonezi in relaţia sexuală cu partenerul tau pentru ca iti este teama ca acesta va putea prelua controlul şi va profita de situaţie si te va rani.

Mintea ta incearca sa te protejeze sa nu mai treci printr-o experienta similara cu cea din trecutul tau, asa ca tu te inchizi din ce in ce mai mult in a primi placere de la cel de langa tine si nestiind cum sa primesti aceasta placere, nu vei sti cum sa primesti placere in niciun aspect al vietii tale.

Toata aceasta inchidere inconstienta pe care o manifesti in timpul actului sexual arata ca iti este teama ca partenerul tau va profita de tine  si te va controla, asta aratand ca tu esti o persoana controlanta la randul tau, o persoană căreia îi place să controleze situaţiile din viaţa ei si , sigur, detii controlul în mai multe domenii din viaţa ta de cuplu.

Această teamă de a fi controlată şi dorinţa de a-l controla pe celălalt se manifestă în urma unui sentimet de trădare trăit în relaţia cu tatăl tău.

Tatăl tău răspundea aşteptărilor tale?
Crezi că era o persoană responsabilă?
Te-a dezamăgit?
L-ai aşezat pe un piedestal pentru ca apoi să îţi dai seama că nu răspundea aşteptărilor tale?

Toate acestea sunt posibile motive care ar fi putut genera rana de trădare, iar acum la maturitate vrei să deţii controlul pentru a nu te mai simţi trădată de către un bărbat.

Pentru a rezolva mai repede această situatie, îţi sugerez să lucrezi pe această rană de trădare, în relaţia cu tatăl tău, realizând un demers de iertare cu el.

Iti las mai jos o afirmatie pe care ar fi bine sa o spui in acest  proces de vindecare:

„Draga Doamne, te rog sa ma ajuti sa iti simt iubirea paterna echilibrata si sa inteleg ca Tu esti Tatal meu Adevarat , care ma iubeste neconditionat si complet. Te rog trimite-ti ingerii sa ma imbratiseze si sa ma ajute sa ma simt iubita”.