Exercitiu pentru tonifierea muschilor pelvieni

Exercitiu pentru tonifierea muschilor pelvieni

Hai sa incepem exercitiile pentru tonifierea muschilor pelvieni!

Nu mai amana nicio secunda daca vrei sa te bucuri de o viata sexuala plina de satisfactii pana la o varsta inaintata si daca vrei sa impiedici incontinenta urinara care apare la multe femei trecute de prima tinerete.

Asa ca te invit sa te asezi pe spate cu genunchii îndoiți și sa respiri adânc, încercând să te relaxezi. Asigură-te că abdomenul (pereții abdominali), fundul și partea interioară a coapselor sunt mereu relaxate, deoarece acest lucru te va ajuta să localizezi corect pelvisul.

In cadrul practicilor Kiegel există două tipuri de exerciții: contracțiile susținute si impulsurile rapide.

Astazi vom discuta despre contractiile sustinute si iti voi lasa un exercitiu din aceasta categorie mai jos.

– strângi pelvisul timp de 5 secunde, apoi il relaxezi complet 10 secunde (sau timp de două respirații, dacă îți este mai ușor).
Fiecare contracție și relaxare reprezintă o repetare.
Eu recomand repetarile de 15 minute, de trei ori pe zi.

Dacă simți că îți vine să tușești sau să strănuți, încearcă să faci o contracție susținută chiar înainte de asta, pentru a te ajuta să previi pierderile de urină.

Mai intai iti recomand sa te asiguri ca ti-ai identificat muschii pelvieni, pentru ca daca nu faci corect exercitiile poți avea dureri, fără să mai menționăm frustrarea de a face ceva zi de zi, fără a obține vreun beneficiu.

Cu iubire,

Adriana