Simti vinovatie? Simti rusine?

Simti vinovatie? Simti rusine?

Draga Femeie Magnetica,

Cat de des ai cazut in capcana gandurilor de tipul „ce s-ar fi intamplat daca….?” si te-ai autoacuzat si autopedepsit?

Uneori, suntem captive intr-un cerc vicios al gandurilor legate de trecut, din cauza faptului ca analizam ce s-a intamplat atunci si ne judecam, ne judecam atat de tare, ca si cum am fi cel mai de temut dusman.

Este normal sa invatam din greselile noastre pentru a nu le mai repeta, dar agatarea de vinovatie si de rusine nu este absolut deloc productiva.

Vinovatia conduce la autoacuzatii, din cauza unor actiuni pe care tu le-ai intreprins, nefiind sinonima cu asumarea responsabilitatii.

Vinovatia este o convingere , un sentiment, pe cand responsabilitatea este un proces mental si o concluzie.

Rusinea este si ea tot o emotie care te face sa iti amplifici defectele, fiind atat de concentrata pe ele, preferi sa te izolezi , lucru ce iti activeaza o frica imensa de respingere. Acesta este si motivul pentru care oamenii ce au atat de puternica aceasta emotie de rusine, socializeaza destul de greu.

Numai ca vinovatia si rusinea iti intuneca  stralucire interioara, de aceea este necesar sa inveti sa le depasesti si sa te opresti din a te mai autopedepsi.

RETINE: autopedepsirea nu iti sterge ceea ce s-a intamplat in trecut, dar iti tranforma prezentul in tristete si iti programeaza viitorul sa fie la fel ca trecutul.

In schimb, iti poti schimba prezentul si viitorul abordand actiuni mult mai benefice tie, cum ar fi grija fata de tine si intelegerea pentru ceea ce s-a intamplat in trecutul tau, imbratisarea cu iubire a acelor parti din tine ce acum sunt speriate.

Numai ca pentru a capata deprinderea de a face aceste lucruri, este nevoie sa constientizezi ca TU MERITI, de aceea eu am ales sa continui sa vorbesc despre acest program, astfel incat sa ma asigur ca te conving ca TU MERITI SA FII FERICITA, TU MERITI SA FII IUBITA , TU MERITI SA TRAIESTI IN BOGATIE.

Vino alaturi de noi in webinarul GRATUIT, de marti 27 februarie, pentru a-mi da voie sa te ajut sa implementezi programul EU MERIT TOT CE E MAI BUN SI MAI FRUMOS,

Webinarul o sa fie in grupul de facebook: Femeia Magnetica, incepand cu ora 19.00.

 

Te astept cu drag,

Adriana