Prin folosirea site-ului www.femeiamagnetica.ro, beneficiarul acceptă oferta de servicii de pe www.femeiamagnetica.ro și Termenii și Condițiile serviciului, împreună cu Politica privind protectia datelor cu caracter personal și Politica de utilizare Cookie-uri.
PĂRŢILE ACORDULUI
1. PRESTATORUL, denumit generic “femeiamagnetica.ro” este reprezentat de CIP Bîrlică Adriana
şi
2. BENEFICIARUL, persoana fizică sau juridică care achiziționează online cursul pus la dispoziție de către PRESTATOR, denumite în continuare în mod colectiv “Părțile” și în mod individual “Partea”
având în vedere că :
• PRESTATORUL pune la dispoziția BENEFICIARULUI cursuri online/off line de dezvoltare personală;
• BENEFICIARUL dorește achiziționarea cursului
au convenit să încheie prezentul acord în următoarele condiții:
OBIECTUL ACORDULUI
Obiectul acordului îl reprezintă vânzarea online de către PRESTATOR a cursurilor prezentate pe platforma online „www.vechi.femeiamagnetica.ro” BENEFICIARULUI. In cazul achiziției de produse si/sau servicii online prin magazinul online al PRESTATORULUI, Comanda (“Comanda”) efectuata pe cale electronică de către Beneficiar pe orice site web aparținând acestuia constituie Contract.
DURATA ACORDULUI
Prezentul acord intră în vigoare din momentul achiziționării de către BENEFICIAR a cursului (cursurilor) pus(e) la dispoziție de către PRESTATOR și încetează la data comunicată în prealabil BENEFICIARULUI pe site-ul https://www.vechi.femeiamagnetica.ro/ sau subpagini ale acestuia.
PREŢUL ACORDULUI ŞI MODALITĂŢI DE PLATĂ
1. Prețurile cursurilor vor fi cele comunicate pe paginile de vânzare individuale pentru fiecare curs în parte.
2. Plata se va putea face online, cu cardul, prin transfer bancar sau ordin de plată și se achită integral în momentul plasării comenzii.
3. În cazul achitării prin rate, prețul cursului va fi comunicat pe paginile de vânzare individuale pentru fiecare curs în parte.
4. În momentul plasării comenzii se va emite o factură proforma cu termen de plată de 5 zile care va fi transmisă pe e-mail cumpărătorului.
5. Factura fiscală se va emite la data debitării sumei în contul PRESTATORULUI (conform extrasului de cont) sau după confirmarea plății în contul BENEFICIARULUI (conform extrasului de cont).
6. Toate sumele achitate în avans pentru cursuri ce se vor desfășura la o dată ulterioară sunt nereturnabile.
DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIILE PĂRŢILOR
PRESTATORUL se obligă:
1. Să pună la dispoziția BENEFICIARULUI cursuri live sub formă de webinar + task-uri concrete + misiuni, așa cum sunt ele prezentate pe paginile de vânzare ale cursurilor respective. Dacă BENEFICIARUL nu va putea participa LIVE la ora stabilită anterior de către BENEFICIAR, PRESTATORUL se obligă să pună la dispoziția BENEFICIARULUI cursurile sub forma unor înregistrări.
2. Să ofere accesul BENEFICIARULUI pe platforma de Curs. Sub fiecare video PRESTATORUL, angajații ori interpușii acestuia vor oferi BENEFICIARULUI o serie de task-uri pe care acesta va fi nevoit să le facă. În unele cazuri stabilite în mod unilateral de către PRESTATOR, BENEFICIARUL va găsi și diverse materiale adiționale care să îl ajute în absolut fiecare etapă.
3. Să ofere PRESTATORULUI cursul prin metoda „educație prin joacă”.
4. Să ofere BENEFICIARULUI accesul la o Comunitate de suport, sub forma unui grup privat de curs.
5. Să ofere serviciile solicitate în cele mai bune condiții și la termenele comunicate în prealabil BENEFICIARULUI și stabilite în mod unilateral de către PRESTATOR.
6. Să verifice prezența BENEFICIARULUI la întâlnirile live.
7. Să ofere acces la întâlnirile live online și după desfășurarea lui.
BENEFICIARUL se obligă să:
1. Să achite prețul convenit pentru serviciile contractate, la termenele prevăzute în prezentul acord. În cazul în care Beneficiarul nu onorează termenele de plată comunicate de PRESTATOR, acesta din urmă este absolvit de obligația acordării serviciilor de instruire online sau de livrarea produselor comandate.
2. Să participe la toate întâlnirile live și să parcurgă toate materialele primite.
3. Se obligă să folosească întreaga competentă profesională și experiență în domeniu.
4. Se folosească materialele primite de la PRESTATOR doar pentru uzul său personal, distribuirea pe rețelele de socializare sau copierea lor ca și materiale pentru cursuri pe care Beneficiarul intenționează să le organizeze fiind strict interzisă. Acest lucru este permis doar cu acordul scris al Prestatorului.
5. Să respecte întocmai, integral și la timp toate task-urile pe care PRESTATORUL, angajații ori interpușii acestuia i le dau pe toată perioada cursului.
6. Să respecte întocmai regulile de comunicare pe grupul de suport stabilite de PRESTATOR și să nu folosească un limbaj nepotrivit sau licențios pe acest grup la adresa PRESTATORULUI sau a oricărui alt participant în cadrul cursului.
7. Să nu pună la dispoziția nici unui terț, indiferent de metodă ori suport, cu titlu gratuit sau oneros, cursul pus la dispoziția sa de către PRESTATOR, BENEFICIARUL având exclusiv dreptul de a folosi cursul de dezvoltare personala online doar în scop personal.
8. Beneficiarul își dă acordul pentru ca PRESTATORUL să folosească numele și imaginea sa, precum și orice altă dată, informație, valoare ori statistică care conține persoana BENEFICIARULUI, activitatea ori rezultatul său în urma cursului, pentru promovare și publicitate în ceea ce privește comunicările sale publice și în campaniile de marketing ce promovează participarea la curs în orice formă (inclusiv site-ul, social media TV etc.), fără ca PRESTATORUL să plătească vreun cost față de BENEFICIAR.
9. Își dă expres acordul pentru filmarea și fotografierea sa în cadrul cursurilor ce fac obiectul prezentului contract, ori ulterior absolvirii cursului dar în strânsă legătură cu acesta, precum și pentru utilizarea imaginilor în cadrul materialelor video care se vor realiza de către PRESTATOR
10. Își dă expres acordul ca materialele video menționate, drepturile de imagine și orice materiale video realizate de către PRESTATOR în legătură cu cursul ce face obiectul prezentului contract să fi cesionate PRESTATORULUI cu titlu exclusiv, pentru toate teritoriile lumii, PRESTATORUL având, incluzând fără limitare dreptul exclusiv pentru: utilizarea, afișarea, expunerea, comercializarea, publicarea, dreptul de a reproduce integral sau parțial materialele, promovarea și distribuirea în orice format (inclusiv, fără limitare, televiziune, video, audio, internet, dispozitive și sisteme de comunicații mobile și electronice) și în orice modalitate considerată oportună de către PRESTATOR.
11. Își dă expres acordul să fie contactat cu informații despre cursuri promoționale și produse auxiliare prin intermediul comunicărilor online. Cu toate acestea, veți avea opțiunea de a vă abona sau dezabona de la astfel de comunicări. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastră sau a partenerilor noștri de încredere, veți avea ocazia să indicați că nu mai doriți să primiți materialele noastre de marketing direct.
RĂSPUNDERE
1. Fiecare dintre părți este răspunzătoare pentru îndeplinirea întocmai, integrală și la timp a tuturor obligațiilor asumate prin prezentul acord.
2. Acceptarea Termenilor și condițiilor site-ului se confirmă prin bifarea checkbox-ului corespunzător din site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăți online. Prin accesarea site-ului, crearea Contului și utilizarea site-ului acceptați în mod expres și neechivoc Termenii și condițiile site-ului în ultima lor versiune comunicată în cadrul site-ului.
3. Ulterior creării Contului, utilizarea conținutului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și condițiilor site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului. Sunteți responsabil pentru verificarea versiunii finale a Termenilor și Condițiilor ori de câte ori utilizați site-ul.
4. Părțile stabilesc de comun acord ca în cazul în care BENEFICIARUL pune la dispoziția unui terț cursul fără acordul expres al PRESTATORULUI (art. V.2.7 din acord) acesta va fi ținut la plata către PRESTATOR a sumei de 5.000 EUR/obligație încălcată cu titlu de daune interese.
CLAUZA DE CONFIDENŢIALITATE
1. BENEFICIARUL se obligă să păstreze confidențialitatea față de terți, să nu dezvăluie sub nicio formă și prin niciun mijloc, să nu utilizeze în nicio modalitate, fie direct, fie indirect, fie în folos propriu, fie în folosul altuia, niciun fel de materiale, acte, date, informații rezultate din/în legătură cu clauzele prezentului contract sau altor aspecte confidențiale aparținând PRESTATORULUI, de care BENEFICIARUL a luat la cunoștință în orice mod pe durata contractului.
2. Obligația de confidențialitate, astfel cum este prevăzută mai sus, se menține în sarcina BENEFICIARULUI timp de 10 (zece) ani de la data încetării prezentului contract. Prin informații confidențiale se înțelege orice informație aparținând PRESTATORULUI sau terților cu care PRESTATORUL are relații de afaceri sau privind activitatea acestora și care este transmisă de către PRESTATOR în executarea Contractului, precum și orice împrejurare relevantă legată de Beneficiar (inclusiv, dar fără a se limita la cele prevăzute la lit. a) – c) de mai jos), indiferent dacă această informație a fost transmisă de către PRESTATOR sau terți, primită de către PRESTATOR în formă scrisă, orală sau în orice alt mod, și care se referă inclusiv dar nelimitat la:
a) Planurile de afaceri, de marketing și financiare ale PRESTATORULUI, precum și ale clienților acestuia și/sau ale terților cu care are relații de afaceri sau cu care intra in contact prin natura activității desfășurate;
b) Sistemul organizatoric, informațional și de management al PRESTATORULUI;
c) Informații referitoare la numele clienților și furnizorilor PRESTATORULUI, precum și orice alte informații referitoare la datele tehnice, financiare, comerciale, indiferent dacă în documentele respective figurează sau nu cuvintele “confidențial” ori “proprietate exclusivă”.
3. BENEFICIARUL declară și înțelege că vor folosi informațiile confidențiale care le parvin pe parcursul executării prezentului Contract numai în interesul și în scopul îndeplinirii obligațiilor sale contractuale și se obligă să nu le transmită terților, indiferent de motiv și indiferent de forma în care ar putea fi transmise.
4. În cazul în care se dovedește că au încălcat obligația de confidențialitate, vor datora Beneficiarului penalități egale cu prejudiciul cauzat.
5. Orice declarații sau interviuri, precum și dezvăluirea oricăror informatii către media în legătură cu cursul se poate face de BENEFICIAR numai cu acordul prealabil al PRESTATORULUI.
6. Toate drepturile ce decurg din dreptul de proprietate intelectuală asupra programului, modelelor de curs, precum și a oricărui material folosit de formatorii incluși în programul de formare, în timpul procesului de formare sunt proprietatea exclusivă a PRESTATORULUI și sunt protejate de legislația în domeniul proprietății intelectuale.
CLAUZA DE NECONCURENŢĂ
1. BENEFICIARUL garantează și răspunde că nu va intra, în mod direct sau indirect, în concurență cu activitatea PRESTATORULUI și nici nu va desfășura, în mod direct sau indirect, el însuși, prin angajați ori interpuși ai acestuia, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, alte cursuri care au obiect identic sau similar cu cel pus la dispoziția sa de către PRESTATOR.
2. În măsura în care această obligație este încălcată, BENEFICIARUL va fi ținut la plata daunelor interese către PRESTATOR, al căror cuantum este de minim 30.000 euro. În măsura în care prejudiciul cauzat este unul mai ridicat, PRESTATORUL va fi îndreptățit la repararea integrală a prejudiciului.
ÎNCETAREA
Prezentul Contract încetează în următoarele cazuri:
1. prin ajungerea la termen;
2. prin acordul scris al ambelor părți;
3. prin rezilierea contractului.
Părțile au dreptul de a considera contractul ca fiind reziliat de plin drept, fără cerere de chemare în judecată și fără nicio altă formalitate prealabilă, în cazul în care partea în culpă încalcă oricare dintre obligațiile din prezentul contract considerate de către părți esențiale și nu remediază această situație în termen de maxim 3 zile de la primirea notificării în acest sens de la cealaltă parte (notificarea putând prevedea și un termen mai scurt, în funcție de circumstanțe).
În cazul neachitării la timp a serviciilor contractate, Prestatorul este absolvit de obligația acordării serviciilor de instruire online sau de livrarea produselor comandate.
POLITICA DE RETUR/ANULARE
1. În baza legislației UE, la achiziția unui produs sau serviciu online, aveți dreptul de a anula comanda în termen de 14 zile, indiferent de motiv și fără nicio justificare.
2. În cazul retragerii din program a Beneficiarului, acestuia nu i se restituie nicio sumă din prețul achitat.
3. Părțile înțeleg și declară expres că, în situația în care BENEFICIARUL nu participă la toate orele sau nu își îndeplinește în mod exact, integral și la timp toate task-urile și misiunile oferite lui de către PRESTATOR, acesta nu beneficiază de „GARANŢIE SUCCES CURS” sau „GARANŢIE RISC 0” , în cazul în care aceasta există.
FORŢA MAJORĂ
1. Niciuna dintre Părți nu răspunde de neexecutarea la termen sau/și de executarea în mod necorespunzător – total sau parțial – a oricărei obligații care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligației respective a fost cauzată de forță majoră, așa cum este definită de lege.
2. Partea care invocă forța majoră este obligată să notifice celeilalte părți, în termen de 5 (cinci) zile de producerea evenimentului și să ia toate masurile posibile în vederea limitării consecințelor lui.
3. Dacă în termen de 10 (zece) de zile de la producere evenimentul respectiv nu încetează, părțile au dreptul să-și notifice încetarea de plin drept a prezentului contact fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune-interese.
ALTE CLAUZE
1. BENEFICIARUL nu va fi îndreptățit să cesioneze și/sau să transfere drepturile și/sau obligațiile rezultând sau derivând din curs către un terț fără consimțământul scris și prealabil al PRESTATORULUI.
2. Părțile înțeleg și acceptă că toate sumele primite din parteneriate, promovări și/sau publicitate în legătură cu cursul ce face obiectul prezentelor termeni și condiții revin exclusiv PRESTATORULUI.
3. În cazul neachitării în mod integral, exact și la timp a serviciilor contractate, conform art. IV, PRESTATORUL este absolvit de obligația acordării serviciilor de instruire online.
4. Părțile înțeleg și declară expres că, în situația în care BENEFICIARUL nu participă la toate orele sau nu își îndeplinește în mod exact, integral și la timp toate task-urile și misiunile oferite lui de către PRESTATOR, acesta nu beneficiază de „GARANŢIE SUCCES CURS” sau „GARANŢIE 100%” , în cazul în care aceasta există.
5. Părțile înțeleg că, în cazul retragerii din program a BENEFICIARULUI, acestuia nu i se restituie nicio suma din prețul achitat.
6. Întârzierea în plată mai mult de 3 zile dă dreptul PRESTATORULUI de a întrerupe accesul la serviciile furnizate până la achitarea sumelor cuvenite, conform art. IV.
XIV. DOCUMENTELE ACORDULUI
1. Prezentele termeni și condiții.
2. Orice altă informație de pe https://www.vechi.femeiamagnetica.ro/.
XV. LITIGII
1. Toate litigiile și disputele referitoare la prezentul contract vor fi soluționate pe cale amiabilă.
2. În cazul în care părțile nu reusesc pe cale amiabilă, orice litigiu decurgând din sau în legătură cu prezentul contract, inclusiv referitor la încheierea, nulitatea, interpretarea, executarea sau desființarea acestuia, va fi soluționat definitiv de către instanțele de judecată de la sediul Beneficiarului.
XVI. CLAUZE FINALE
1. Părțile declară că înțeleg deplin efectele clauzelor prezentelor termeni și condiții și că aceste clauze reflectă voința comună și neîngrădită a părților.
2. Orice comunicare dintre părți referitoare la prezentele termeni și condiții poate fi transmisă prin e-mail sau scrisoare, potrivit dispozițiilor legale în vigoare.
3. Modificarea prezentelor termeni și condiții poate fi făcută de către BENEFICIAR fără acordul scris al părților contractante.
4. Clauzele prezentelor termeni și condiții se completează cu dispozițiile legale în vigoare.
5. Prezentele termeni și condiții se supun dispozițiilor legii române.
6. Prezentelor termeni și condiții nu aduce atingere nici unui alt contract încheiat între Părți.
Politica privind protectia datelor cu caracter personal
Îți garantăm că:
- Procesăm datele tale exclusiv pentru livrarea, îmbunătățirea și garantarea serviciilor pe care le oferim;
- Datele tale sunt stocate în siguranță într-un mediu securizat;
- Datele personale sunt strict confidențiale și nu vor fi transmise unor terți.
Utilizăm datele pe care le colectăm pentru:
Furnizarea și administrarea serviciilor, inclusiv pentru a afișa conținut personalizat și pentru a facilita comunicarea cu alți utilizatori;
Facilitarea funcționării tehnice a serviciilor, inclusiv rezolvarea și soluționarea problemelor, asigurarea serviciilor și prevenirea fraudei și abuzurilor;
Procesarea înscrierilor și a comenzilor pentru cursuri, produse, servicii etc. dar și comunicarea cu dvs. pentru a vă răspunde la întrebări și solicitări.
Trimiterea mesajelor și informațiilor administrative, inclusiv mesaje de la traineri și facilitatori, notificări despre modificările aduse serviciilor noastre și actualizări ale acordurilor noastre;
Trimiterea informațiilor și a mesajelor cu privire la progresele înregistrate în cursuri, beneficii, servicii noi, funcții noi, promoții, mesaje informative și alte cursuri disponibile (mesaje de la care vă puteți dezabona în orice moment);
Solicitarea de feedback și înțelegerea nevoilor dvs. cu ajutorul furnizorilor de servicii de analiză;
Identificarea utilizatorilor unici;
Îmbunătățirea serviciilor noastre și dezvoltarea de noi produse, servicii și funcții;
Analiza tendințelor și a traficului pe site-uri sau promovarea serviciilor noastre pe site-uri și aplicații;
POLITICA PRIVIND PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Legea Uniunii Europene referitoare la protecția datelor cu caracter personal, “General Data Protection Regulation” (denumit în continuare “GDPR”) a intrat în vigoare pe 25 Mai 2016, dar începe să-și producă efectele de la 25 Mai 2018.
Protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal este importantă pentru noi, prin urmare, acordăm o atenție deosebită protejării vieții private a vizitatorilor care accesează site-ul vechi.femeiamagnetica.ro (denumit în continuare “Prestator ”), în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date (denumit în continuare “GDPR”).
Vă rugăm să acordați o atenție deosebită lecturării următoarei Politici (denumită în continuare “DPP”, pentru a înțelege modul în care vor fi tratate informațiile dumneavoastră („date personale”).
DPP explică practicile aplicabile pe site-ul vechi.femeiamagnetica.ro, referitoare la aplicarea prevederilor GDPR, precum și drepturile de care beneficiați cu privire la modul în care informațiile dumneavoastră sunt utilizate prin intermediul aplicațiilor existente pe site-ul vechi.femeiamagnetica.ro .
Prelucrarea datelor cu caracter personal efectuată de vechi.femeiamagnetica.ro se va realiza întotdeauna în conformitate cu prevederile GDPR, precum și cu reglementările privind protecția datelor cu caracter personal, specifice fiecărei țări în care vechi.femeiamagnetica.ro operează.
Prin DPP, vechi.femeiamagnetica.ro dorește să informeze vizitatorii cu privire la natura datelor cu caracter personal pe care le colectăm și le procesăm, precum și cu privire la scopurile prelucrării. În plus, vizitatorii site-urilor sunt informați prin intermediul DPP și cu privire la drepturile de care beneficiază.
CINE SUNTEM?
Brandul vechi.femeiamagnetica.ro este reprezentat de CABINETUL INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE BIRLICA ADRIANA
Colectarea acestor date se face doar cu acordul dumneavoastră.
CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?
„Date personale” înseamnă orice informație sau informații care vă pot identifica direct (de exemplu numele dumneavoastră) sau indirect (de exemplu, prin intermediul datelor pseudonime, cum ar fi un număr de identificare unic).
Aceasta înseamnă că datele personale includ lucruri precum adresa, numele și prenumele, sexul, data și locul nașterii, datele din actele de stare civilă, telefon/fax, adresă (domiciliu/reședință), e-mail, profesie, loc de muncă, formare profesionala, situație familială, situație economico-financiară, date privind bunurile deținute, obișnuințe/preferințe/comportament, imagine, voce, preferințele personale și obiceiurile de cumpărături, conținutul generat de utilizatori, informațiile financiare și informațiile privind situația financiară.
Acesta ar putea include și identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastră sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastră mobil, precum și modulele cookie.
CE ÎNSEAMNĂ PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL?
“Prelucrarea” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, transmiterea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea.
TEMEIUL ȘI SCOPURILE PRELUCRĂRII DATELOR CU CARACTER PERSONAL
- În scopul încheierii și executării contractelor – Conform art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul încheierii sau executării contractului. Pentru a putea să vă oferim produsele și serviciile noastre, este nevoie să prelucrăm date cu caracter personal care vă aparțin.
- În scopul îndeplinirii unor obligații legale – Conform art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR, pot fi prelucrate date personale în scopul îndeplinirii unor obligații legale. Solicităm o serie de date personale, inclusiv, în anumite situații, codul numeric personal, în scopul de a ne îndeplini obligațiile impuse de către autoritățile fiscale în legătură cu facturarea și raportările către autoritățile fiscale.
- În scop de marketing – Conform art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR, pot fi prelucrate date personale dacă persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice. Astfel, dacă v-ați abonat în secțiunea de Newsletter, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul de a vă transmite mesaje de marketing, oferte, știri, viitoare campanii, invitații la diverse evenimente. Datele dumneavoastră cu caracter personal urmează a fi șterse, atunci când anulați abonamentul din secțiunea de Newsletter. Vă puteți dezabona în orice moment prin intermediul link-ului atașat comunicărilor primite sau printr-o solicitare scrisă adresată office@adrianabirlica.ro.
PRINCIPII PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR
vechi.femeiamagnetica.ro se obligă să respecte principiile de protecție a datelor cu caracter personal (denumite în continuare „Principiile”) prevăzute de GDPR, pentru a se asigura că toate datele sunt:
- Prelucrate în mod corect, legal și transparent;
- Colectate în scopuri specificate, explicite și legitime;
- Adecvate, relevante și limitate în raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate;
- Corecte și actualizate;
- Păstrate într-o formă care nu permite identificarea persoanelor vizate mai mult timp decât este necesar în raport de scopul prelucrării;
- Procesate în conformitate cu drepturile persoanei vizate, într-un mod care să asigure o securitate adecvată a prelucrării, astfel încât datele să fie integre, confidențiale și disponibile.
CE TIP DE DATE PERSONALE COLECTĂM
Datele personale înseamnă orice informație referitoare la dvs. care ne permite să vă identificăm, cum ar fi numele dvs., datele de contact, numărul de referință al rezervării, detaliile de plată și informațiile despre accesul dvs. pe site-urile noastre.
Putem colecta date personale de la dvs. atunci când rezervați un loc pentru participarea la evenimente (direct sau indirect prin intermediul partenerilor noștri de încredere), când creați un cont, când utilizați site-urile web și/sau aplicațiile și alte site-uri accesibile prin intermediul site-ului web și/sau aplicației, când participați la un sondaj sau concurs sau când ne contactați.
Mai exact, putem colecta următoarele categorii de informații:
- Numele, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, numărul de telefon, localitatea;
- Informații detaliate despre participanți, care includ numele, data nașterii, sexul, numărul cărții de identitate;
- Condiții medicale pentru participanți care au necesități medicale speciale și / sau cerințe alimentare;
- Istoricul participărilor, inclusiv informații referitoare la cursurile dvs. și serviciile rezervate în legătură cu cursurile dvs.;
- Informațiile pe care le furnizați despre preferințele dvs. de participare și cele ale însoțitorilor dvs. în programele și cursurile existente pe site-ul vechi.femeiamagnetica.ro ;
- Informații despre achizițiile dvs. de produse și servicii;
- Informații despre utilizarea de către dvs. a site-urilor și/sau a aplicațiilor noastre;
- Comunicațiile pe care le faceți cu noi sau pe care le direcționați către noi prin scrisori, e-mailuri, servicii de chat, apeluri și rețele de socializare.
- Locația, inclusiv locația geografică în timp real a computerului sau a dispozitivului dvs. prin GPS și adresa dvs. IP, împreună cu locațiile Wi-Fi hotspot și gsm, dacă utilizați funcții bazate pe locație și activați Serviciile de localizare setări pe dispozitiv și pe computer.
- Înregistrările video din Zoom, prin care îți prezentăm programele de dezvoltare personală pe care intenționăm să ți le vindem, iar aceste înregistrări sunt păstrate pentru a-ți arăta transformarea pe care ți-o garantez, în cazul în care alegi să lucrăm împreună. Aceste înregistrări se păstrează doar in cazul în care Clientul/Utilizatorul decide să lucreze în continuare în cadrul programului propus. În cazul în care în întâlnirea respectivă, Clientul/Utilizatorul decide să nu lucreze cu Prestatorul, atunci înregistrarea video din Zoom se șterge pe loc.
Detaliile personale despre sănătatea fizică sau psihică sunt considerate date personale „sensibile” în conformitate cu legile aplicabile privind protecția datelor. Vom procesa astfel de date numai dacă v-ați dat consimțământul explicit sau este necesar (de exemplu, dacă solicitați asistență specială) sau ați făcut public aceste date în mod deliberat.
CE DATE NU STOCĂM NICIODATĂ
Datele cardului de plată al Clientului/ Utilizatorului/ Cumpărătorului nu vor fi accesibile și nici nu vor fi stocate de către vechi.femeiamagnetica.ro , ci doar de către instituția de autorizare a Tranzacției sau o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei entitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumpărătorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
3D Secure înseamnă o nouă abordare globală a autentificării cumpărătorilor și vânzărilor în tranzacții sigure pe Internet. Această măsură de siguranță presupune redirecționarea utilizatorului în momentul efectuării plații pe o pagină securizată, unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod CVV/CV2).
Nu păstrăm înregistrările video din Zoom ale întâlnirilor ce nu s-au finalizat cu o vânzare, acestea fiind șterse imediat ce se încheie întâlnirea on-line. Se șterg înregistrările întâlnirilor din Zoom, după ce se trimit către persoana ce a participat la întâlnire, la finalizarea programului.
PENTRU CE FOLOSIM DATELE DVS. PERSONALE, DE CE ȘI PENTRU CÂT TIMP
Datele dvs. pot fi utilizate în următoarele scopuri:
- Pentru furnizarea produselor și serviciilor pe care le solicitați: folosim informațiile pe care ni le furnizați pentru a efectua serviciile pe care le-ați solicitat în legătură cu participarea dvs., inclusiv modificările solicitate legate de cursuri;
- Pentru a vă contacta în cazul unei schimbări a orarului sau anulări: vă trimitem informații în legătură cu serviciile pe care le-ați solicitat și orice modificări ale acestor servicii. Informațiile nu au scop comercial și nu vă puteți dezabona de la ele;
- Folosim informațiile dvs. de plată în scopuri de contabilitate, facturare și audit și pentru detectarea și/sau prevenirea oricăror activități frauduloase;
- În scopuri administrative sau juridice: folosim datele dvs. pentru analiză statistică și de marketing, testarea sistemelor, studii privind satisfacția clienților, întreținere și dezvoltare, sau pentru a rezolva o dispută sau o revendicare. Rețineți că este posibil să realizăm profilarea datelor, pe baza datelor pe care le colectăm de la dvs., în scopuri de analiză statistică și de marketing. Orice activitate de profilare va fi efectuată numai cu consimțământul dvs. prealabil și depunând toate eforturile pentru a vă asigura că toate datele pe care se bazează sunt corecte. Prin furnizarea oricăror date personale sunteți de acord în mod explicit că putem să-l folosim, pentru a realiza activități de profilare în conformitate cu această Politică de confidențialitate;
- Securitate, sănătate, administrație, prevenirea/detectarea infracțiunilor: este posibil să transmitem informațiile dvs. autorităților guvernamentale sau organelor de aplicare a legii pentru a respecta cerințele legale;
- Pentru comunicări ale Serviciului de asistență clienți: folosim datele dvs. pentru a gestiona relația noastră cu dvs. ca și client și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența dvs. cu noi;
- Pentru a furniza servicii personalizate: folosim datele dvs. pentru a furniza informații care credem că vă interesează înainte, în timpul și după participarea dvs. și pentru a personaliza serviciile pe care vi le oferim;
- Marketing: din când în când, vă vom contacta cu informații despre cursuri promoționale și produse auxiliare prin intermediul comunicărilor online. Cu toate acestea, veți avea opțiunea de a vă abona sau dezabona de la astfel de comunicări, indicând acest lucru în etapa de rezervare. De asemenea, la orice comunicare online din partea noastră sau a partenerilor noștri de încredere, veți avea ocazia să indicați că nu mai doriți să primiți materialele noastre de marketing direct.
Vom procesa datele dvs. personale numai în cazul în care avem o bază legală pentru a face acest lucru. Baza legală va depinde de motivele pentru care am colectat și pentru care trebuie să folosim datele dvs. personale.
De asemenea, putem prelucra datele dvs. personale într-unul sau mai multe dintre următoarele cazuri:
- Pentru a respecta o obligație legală (de exemplu, cerințele contabile);
- Ne-ați dat consimțământul pentru utilizarea datele dvs. personale (de exemplu, pentru utilizarea în scopuri comerciale);
- Pentru a vă proteja interesele vitale sau cele ale unei alte persoane (de exemplu, în caz de urgență medicală);
- Face parte din interesele noastre legitime în funcționarea ca o agenție de marketing (de exemplu, în scopuri administrative).
Doar copiii cu vârsta de cel puțin 16 ani pot să-și dea consimțământul. Pentru copiii sub această vârstă, este necesar consimțământul părinților sau al tutorilor legali ai copiilor.
Nu vom păstra datele dvs. mai mult decât este necesar pentru a îndeplini scopul pentru care sunt prelucrate. Pentru a determina perioada de păstrare adecvată, luăm în considerare cantitatea, natura și sensibilitatea datelor personale, scopurile pentru care le prelucrăm și dacă putem atinge aceste scopuri prin alte mijloace.
De asemenea, trebuie să luăm în considerare perioadele pentru care ar putea fi necesar să păstrăm date cu caracter personal pentru a ne îndeplini obligațiile legale sau pentru a ne ocupa de reclamații, întrebări și pentru a ne proteja drepturile legale în cazul unei revendicări.
Atunci când nu mai avem nevoie de datele dvs. personale, le vom șterge sau distruge în siguranță. De asemenea, vom lua în considerare dacă și cum putem minimiza în timp cantitatea de date personale pe care le folosim și dacă putem asigura anonimitatea datelor dvs. Personale, astfel încât acestea să nu mai fie asociate cu dvs. sau să vă identifice, caz în care putem folosi acele informații fără a vă notifica ulterior.
PERIOADA STOCĂRII DATELOR
vechi.femeiamagnetica.ro poate păstra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, în conformitate cu scopurile indicate anterior. Păstrăm datele dumneavoastră numai pentru perioada necesară pentru atingerea scopului, pentru care deținem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastră sau pentru a ne îndeplini obligațiile impuse de lege.
Pentru a ști cât timp pot fi păstrate datele dumneavoastră, folosim următoarele criterii:
- Atunci când achiziționați produse și servicii, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata relației noastre contractuale;
- În cazul în care participați la o ofertă promoțională, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata ofertei promoționale;
- În cazul în care ne contactați pentru o întrebare, păstrăm datele dumneavoastră personale pe durata necesară procesării întrebărilor dvs., dar nu mai mult de 5ani de la ultima corespondență trimisă;
- În cazul în care creați un cont, păstrăm datele dumneavoastră personale până când solicitați să le ștergem sau după o perioadă de inactivitate (fără o interacțiune activă cu mărcile noastre) definite în conformitate cu reglementările și îndrumările locale. În acest sens, menționăm că datele prelucrate pentru acest scop vor fi șterse la 5 ani după ultima interacțiune cu utilizatorul contului (ca de exemplu, login în contul dumneavoastră);
- În cazul în care v-ați oferit consimțământul pentru marketing, păstrăm datele dumneavoastră personale până când vă dezabonați sau solicitați să le ștergem sau după o perioadă de inactivitate (fără o interacțiune activă cu mărcile noastre), definite în conformitate cu reglementările și îndrumările locale. În acest sens, menționăm că datele stocate în bazele noastre de date pentru scopul comunicărilor de marketing direct sunt șterse din evidențele acestor baze de date la 5 ani de la ultima interacțiune cu dumneavoastră;
- În cazul în care modulele cookie sunt stocate pe computer, le păstrăm atâta timp cât este necesar pentru ca acestea să își atingă scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de coș de cumpărături sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune) și pentru o perioadă definită în conformitate cu reglementările și îndrumările locale. În acest sens, menționăm că datele prelucrate prin modulele cookies folosite pentru a furniza publicitate comportamentală online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastră și pentru a permite distribuirea conținutului nostru pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afișării site-ului), vor fi păstrate pentru o perioadă de maxim 5 ani de la colectarea acestora, în baza consimțământului dumneavoastră.
SECURITATEA PRELUCRĂRII
vechi.femeiamagnetica.ro a adoptat măsuri tehnice și organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate în conformitate cu cerințele GDPR, cu scopul de a proteja datele dumneavoastră cu caracter personal împotriva oricăror acțiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzătoare sau transmitere, modificare neautorizată, distrugere sau pierdere accidentală. Toți angajații și colaboratorii platformei www.vechi.femeiamagnetica.ro, precum și orice terțe părți care acționează în numele și pe seama www.vechi.femeiamagnetica.ro sunt obligați să respecte confidențialitatea informațiilor dumneavoastră și cerințele GDPR, în conformitate cu prevederile prezentei Politici.
SECURITATEA DATELOR DVS. PERSONALE
Respectăm proceduri stricte de securitate în stocarea și dezvăluirea datelor dvs. personale și pentru a le proteja împotriva pierderii, distrugerii sau deteriorării accidentale. Datele pe care ni le furnizați sunt protejate cu ajutorul tehnologiei SSL (Secure Socket Layer). SSL este metoda standard în industrie de criptare a informațiilor personale și a datelor, pentru ca acestea să fie transferate în siguranță prin internet.
Toate detaliile de înscriere sunt transmise printr-o conexiune de tip SSL cu ajutorul infrastructurii de rețea dedicate (Multiprotocol Label Switching-MPLS) și sunt stocate în conformitate cu Standardele privind Securitatea Datelor.
Este posibil ca noi să dezvăluim informațiile dvs. unor terțe părți de încredere în scopurile stabilite în această Politică de confidențialitate. Solicităm tuturor părților terțe să dispună de măsuri tehnice și operaționale de securitate adecvate, pentru a vă proteja datele personale, în conformitate cu legislația irlandeză și UE privind normele de protecție a datelor.
PROCESAREA FORMULARELOR DE CONTACT SAU ÎNSCRIERE
vechi.femeiamagnetica.ro va folosi informațiile pe care le furnizați în secțiunea corespunzătoare de contact, existentă pe site, exclusiv cu scopul de a procesa solicitarea dumneavoastră.
Prin furnizarea oricăror date cu caracter personal prin intermediul site-ului vechi.femeiamagnetica.ro , înțelegeți și sunteți de acord că datele dumneavoastră vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile DPP a vechi.femeiamagnetica.ro .
Vă rugăm să aveți în vedere faptul că pentru a putea procesa solicitările dumneavoastră transmise în secțiunea de înscrieri, este posibil ca, în anumite circumstanțe, să avem obligația de a transmite datele dumneavoastră, partenerilor cu care vechi.femeiamagnetica.ro colaborează și/sau altor terți furnizori de servicii ai vechi.femeiamagnetica.ro .
Cu toate acestea, vechi.femeiamagnetica.ro a adoptat măsuri tehnice și organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea transferului de date, precum și prelucrarea în conformitate cu cerințele GDPR a datelor dumneavoastră, de către entitățile menționate anterior.
vechi.femeiamagnetica.ro se obligă să nu prelucreze datele cu caracter personal furnizate în alt scop decât acela pentru care au fost transmise, cu excepția situațiilor în care există consimțământul dumneavoastră expres pentru a le utiliza și în alte scopuri.
PROCESAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ÎN PARTENERIAT
O parte dintre datele cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului vechi.femeiamagnetica.ro vor putea fi transferate către terți doar în situația în care există consimțământul dumneavoastră expres pentru a proceda în acest sens, cu excepția situațiilor în care există o obligație legală pentru vechi.femeiamagnetica.ro de a proceda în acest mod.
Site-ul vechi.femeiamagnetica.ro poate conține, la un moment dat, link-uri de acces către alte site-uri ale căror politici de prelucrare a datelor pot fi diferite de cele ale vechi.femeiamagnetica.ro .
Vă rugăm să aveți în vedere și să consultați politicile privind protecția datelor cu caracter personal ale celorlalte site-uri, vechi.femeiamagnetica.ro nu își poate asuma responsabilitatea cu privire la informațiile colectate de aceste terțe părți.
RELAȚIILE CU ALȚI OPERATORI
În funcție de context, s-ar putea să ne găsim în situația necesității absolute de a oferi informații la un nivel mai înalt, atât global, cât și intern sau extern, partenerilor noștri și celor cu care facem transfer de date cu respectarea Regulamentului mai sus amintit, în virtutea asigurării oferirii unor servicii cât mai profesionale cu putință. Informațiile controlate de vechi.femeiamagnetica.ro ar putea fi transferate, transmise sau stocate și prelucrate în UE sau în alte țări decât țara în care locuiți, în scopurile descrise în această politică. Aceste transferuri de date sunt necesare pentru a putea furniza servicii la cel mai înalt nivel, precum și a continua să vă furnizăm materialele noastre la cel mai bun nivel profesional. Utilizăm clauze contractuale standard aprobate de Comisia Europeană și ne bazăm pe deciziile privind caracterul adecvat emise de Comisia Europeană, cu privire la anumite țări, după caz, în ceea ce privește transferurile de date din SEE către Statele Unite și către alte țări.
PRELUCRARE AUTOMATĂ DE DATE. COOKIE
Site-ul vechi.femeiamagnetica.ro folosește identificatori de tip Cookie. În acest sens puteți consulta mai jos Politica noastră de Cookie și vă puteți exercita dreptul de a dezactiva Cookies.
DREPTURILE PERSOANELOR VIZATE
În conformitate cu GDPR, aveți o serie de drepturi cu privire la datele personale pe care vechi.femeiamagnetica.ro le prelucrează:
- Dreptul de acces la datele prelucrare– Aveți dreptul de a accesa datele personale pe care le deținem. Prima furnizare de informații se va face fără a percepe niciun fel de taxă. Daca veți mai avea nevoie de copii ale informațiilor deja furnizate, este posibil să percepem o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a informațiilor. Solicitările vădit neîntemeiate, excesive sau repetate pot să nu primească un răspuns.
- Dreptul la rectificarea datelor– Aveți dreptul să cereți ca Datele dumneavoastră să fie rectificate dacă sunt inexacte sau învechite și/sau să le completați dacă acestea sunt incomplete. Dacă aveți un cont, poate fi mai ușor să vă corectați propriile date prin intermediul funcției „Contul meu” sau prin email la office@adrianabirlica.ro .
- Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – În unele cazuri, aveți dreptul de a obține ștergerea sau distrugerea Datelor dumneavoastră. Acesta nu este un drept absolut, deoarece uneori s-ar putea să fim forțați să păstrăm Datele dumneavoastră din motive legale sau juridice.
- Dreptul la restricționarea prelucrării– Aveți dreptul să solicitați restricționarea procesării Datelor dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că prelucrarea Datelor dumneavoastră este limitată, astfel încât să putem păstra Datele, dar să nu le utilizăm sau să le procesăm. Acest drept se aplică în circumstanțe specifice prevăzute de Regulamentul general privind protecția datelor, și anume:
– exactitatea Datelor este contestată de persoana vizată (adică de dumneavoastră), pentru o perioadă care permite operatorului (adică vechi.femeiamagnetica.ro ) să verifice corectitudinea Datelor;
– prelucrarea este ilegală și persoana vizată (adică dumneavoastră) se opune ștergerii Datelor și solicită restricția de utilizare a acestora;
– operatorul (adică, vechi.femeiamagnetica.ro ) nu mai are nevoie de Date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizată (adică de dumneavoastră) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;
– persoana vizată (adică dumneavoastră) a ridicat obiecții procesării bazată pe motive legitime din partea operatorului (în acest caz vechi.femeiamagnetica.ro ), în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului ( vechi.femeiamagnetica.ro) depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică dumneavoastră).
- Dreptul la portabilitatea datelor – Aveți dreptul să mutați, să copiați sau să transferați datele care vă interesează din baza noastră de date într-o alta. Acest lucru se aplică numai datelor pe care le-ați furnizat, atunci când procesarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau pe baza unui contract și este implementată prin mijloace automate.
- Dreptul de opoziție– Vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră atunci când o astfel de prelucrare se bazează pe un interes legitim.
- Dreptul de a retrage consimțământul în orice moment – Vă puteți retrage consimțământul în ceea ce privește prelucrarea datelor dumneavoastră atunci când o astfel de procesare se bazează pe consimțământ. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.
- Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă – Aveți dreptul să depuneți o plângere în fața autorității de protecție a datelor din țara dumneavoastră de reședință sau de domiciliu pentru a contesta practicile de protecție a datelor oferite de vechi.femeiamagnetica.ro.
- Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră în scopuri de marketing direct – Vă puteți dezabona sau renunța la comunicarea noastră de marketing direct în orice moment. Este mai ușor să faceți acest lucru dând clic pe linkul „dezabonare” în orice e-mail sau comunicare pe care vi le trimitem.
- Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră de către noi atunci când desfășurăm acțiuni în interes public sau în interesele legitime proprii sau ale unui terț – Vă puteți opune în orice moment prelucrării datelor dumneavoastră atunci când o astfel de prelucrare se bazează pe un interes legitim.
- Dreptul de a dezactiva Cookies– aveți dreptul să dezactivați modulele cookie. Setările din browser-ele de Internet sunt de obicei programate în mod implicit pentru a accepta modulele cookie, dar puteți să le reglați ușor modificând setările browser ului.
Îți poți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte usor, prin simpla transmitere a unei solicitări la sediul nostru din București, Str. Anton Pavlovici Cehov, nr 4, sector 1 sau prin E-mail, la: office@adrianabirlica.ro ori telefonic/WhatsApp la numărul: 0755.567.212.
SOLICITĂRI JURIDICE
Accesăm, păstrăm și oferim informațiile dumneavoastră autorităților de reglementare, factorilor de aplicare a legii sau altor entități:
- Ca răspuns la o solicitare de natură juridică, atunci când considerăm, cu bună-credință, că legea ne impune acest lucru. De asemenea, este posibil să răspundem la solicitări de natură juridică atunci când considerăm, cu bună-credință, că răspunsul impus de legile din jurisdicția respectivă afectează utilizatorii din acea jurisdicție și este conform cu standardele recunoscute la nivel internațional.
- Atunci când considerăm, cu bună credință, că este necesar pentru: a detecta, a preveni și a răspunde la acte de fraudă, utilizarea neautorizată a oricărui material care ne aparține, încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre sau alte activități dăunătoare sau ilegale, pentru a ne proteja pe noi (inclusiv drepturile, bunurile sau materialele noastre), pe dumneavoastră și pe alții, inclusiv în cadrul investigațiilor sau al anchetelor autorităților de reglementare sau pentru a preveni decesul sau vătămarea corporală iminentă. De exemplu, dacă este relevant, furnizăm informații către și primim informații de la terți parteneri despre fiabilitatea contului dumneavoastră, pentru a preveni frauda, abuzul și alte activități dăunătoare în cadrul și în afara materialelor noastre.
Informațiile pe care le primim despre dumneavoastră pot fi accesate și stocate o perioadă mai lungă de timp atunci când fac obiectul unei solicitări de natură juridică sau unei obligații legale, al unei anchete guvernamentale, sau al unor investigații privind posibile încălcări ale condițiilor sau politicilor noastre, sau în alte cazuri pentru a preveni prejudiciile.
EXONERARE DE RĂSPUNDERE
Site-ul vechi.femeiamagnetica.ro poate conține legături către alte site-uri și/sau alte pagini web care nu sunt proprietatea CIP Bîrlică Adriana. CIP Bîrlică Adriana nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la conținutul acestor site-uri și, prin urmare, nu va putea fi ținută răspunzătoare pentru conținutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informațiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. adrianabirlica.ro nu va fi responsabilă de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale și/ sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.
ACTUALIZAREA POLITICII DE PROTECȚIE ȘI PRELUCRARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Vă rugăm să aveți în vedere faptul că prezenta Politică poate face obiectul unor modificări periodice de conținut, prin actualizarea site-ului adrianabirlica.ro .
Vă vom trimite o notificare înainte de a aduce orice modificări acestei Politici și vă vom oferi posibilitatea să consultați DPP revizuit înainte de a alege să continuați să utilizați materialele noastre.
Vă rugăm să nu continuați să utilizați site-ul vechi.femeiamagnetica.ro dacă nu sunteti de acord cu astfel de modificări. De asemenea, vă recomandăm să verificați această pagină pentru orice actualizare.
Termenii DPP se interpretează în conformitate cu legislația aplicabilă.
CONTACT
Dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la modul în care tratăm și folosim datele dumneavoastră cu caracter personal, sau doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați la office@adrianabirlica.ro
POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI
1. Site-ul www.adrianabirlica.ro utilizează cookie-uri.
Această secțiune îți oferă mai multe informații despre ce sunt cookie-urile, cum le folosim și cum le poți gestiona atât pe site-ul nostru cât și pe alte site-uri.
Despre cookies, ce sunt și cum funcționează.
Informațiile prezentate în continuare au scopul de a informa utilizatorul despre plasarea, utilizarea și administrarea “cookie”-urilor utilizate de site-ul vechi.femeiamagnetica.ro
Te rugăm să citești cu atenție informațiile ce urmează:
Acest website folosește cookie-uri proprii cât și cookie-uri adăugate de terți, pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.
În ceea ce numim “web modern” sau “web 2.0″, cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe Internet, cum ar fi:
- Personalizarea anumitor setări precum: limba în care este vizualizat site-ul, data și ora, păstrarea opțiunilor/setărilor (inclusiv memorarea acestora) și păstrarea preferințelor mai vechi prin accesarea diferitelor butoane/funcții.
- Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face și mai eficiente ori mai accesibile pentru utilizatori.
- Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse (inserate/embed) în anumite pagini pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută.
2. Ce este un “cookie”?
Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” ori pur și simplu “cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul.
Cookie-ul este trimis printr-o solicitare emisă de către web-server pe care este găzduit site-ul, către browser-ul utilizatorului (Ex: Firefox, Internet Explorer, Chrome etc.) și este complet “pasiv”, în sensul că nu conține programe software, viruși sau spyware și nici nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului.
Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului și este asociat în mod unic cu domeniul pe care este găzduit site-ul care l-a trimis către browserul utilizatorului (ex: adrianabirlica.ro). Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată și doar webserver-ul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou, și numai în momentul în care utilizatorul se întoarce pe site-ul asociat webserver-ului respectiv.
Cookie-urile nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și nici nu pot identifica personal utilizatorii de internet.
Există două categorii principale de cookie-uri:
- Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browser-ului web până când utilizatorul părăsește site-ul respectiv sau închide fereastra browser-ului.
- Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate în computer sau echipamentul folosit pe hard pentru o perioadă mai lungă și rămân stocate inclusiv după părăsirea site-ului sau după închiderea browser-ului web (iar în general depind de durata de viață prestabilită pentru cookie).
Cookie-urile persistente le includ și pe cele plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de “third party cookies” (cookie-uri plasate de terți) – care pot fi folosite în mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel încât să fie livrată publicitate cât mai relevantă pentru utilizator.
3. Avantajele cookie-urilor
Un cookie conține informatii care fac legătura între un browser (utilizatorul) și un web-server anume (site-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată şi reacționa în consecință.
Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor site-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor. Exemple – preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului sau publicitate relevantă etc.
4. Durata de viață a unui cookie
Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (“session cookies”) și nu sunt reținute după ce utilizatorul părăsește site-ul, iar unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel site (“cookie-uri permanente”).
Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browser-ului.
5. Cookie-urile plasate de terți
Anumite secțiuni de conținut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terțe părți/furnizori (Ex: news box, un video sau o reclamă). Aceste terțe părți pot plasa de asemenea cookie-uri prin intermediul site-ului și ele se numesc “third party cookies”, pentru că nu sunt plasate de site-ului respectiv. Furnizorii terți trebuie să respecte de asemenea legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului site-ului.
6. Utilizarea cookie-urilor de către acest site
Vizita pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:
- Cookie-uri de performanță a site-ului;
- Cookie-uri de analiză a vizitatorilor;
- Cookie-uri de înregistrare sau autentificare;
- Cookie-uri ale terțelor părți.
6.1. Cookie-uri de performanță
Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, astfel încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.
6.2. Cookie-uri de analiză a vizitatorilor
De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, softul de analytics furnizat de o terță parte generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Browser-ul comunică dacă există acest cookie, iar dacă nu, este generat unul. Acest lucru permite monitorizarea utilizatorilor unici care vizitează site-ul și cât de des o fac.
Acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic.
6.3. Cookie-uri pentru înregistrare sau autentificare
Când vă înregistrați ori vă autentificați pe acest site, se generează un cookie care ne anunță dacă sunteți înregistrat sau nu. Server-ul nostru utilizează aceste cookie-uri pentru a identifica contul cu care sunteți înregistrat și dacă aveti permisiunile necesare pentru un anumit serviciu ori pentru accesul la secțiuni ale site-ului. De asemenea, permite asocierea comentariilor pe care le postați pe site cu username-ul contului dvs. Dacă nu ați selectat “păstrează-mă înregistrat”, acest cookie se va șterge automat când veți închide browser-ul sau calculatorul.
6.4. Cookie-uri ale terțelor părți
Pe unele pagini, terții pot seta propriile cookie-uri anonime, în scopul de a urmări succesul unei reclame/aplicații sau pentru customizarea unei aplicații. Datorită modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum terțele părți nu pot accesa cookie-urile deținute de acest site.
Publicitatea online ce aparține terțelor părți
Unele dintre acestea folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza câte persoane au vizualizat un mesaj publicitar, ori pentru a vedea câte persoane au vizualizat de mai multe ori aceeași reclamă.
Companiile care generează aceste cookie-uri au propriile politici de confidențialitate, iar acest site nu are acces la aceste cookie-uri. Cookie-urile părților terțe sunt folosite pentru a vă arăta publicitate targetată și pe alte site-uri, bazându-se pe navigarea dvs. pe acest site.
7. Tipul de informatii stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor
Cookie-urile păstrează informatii într-un fișier text de mici dimensiuni care permit unui site să recunoască un browser. Web-serverul va recunoaște browser-ul până când cookie-ul expiră sau este șters.
Cookie-ul stochează informatii importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet. Ex: setările privind limba în care se dorește accesarea unui site, păstrarea unui user logat în contul de membru ori contul de mail, securitatea online, păstrarea și memorarea unor setări etc.
Deși cookie-urile sunt stocate în memoria calculatorului utilizatorului de Internet, ele nu pot accesa/citi alte informații aflate în respectivul calculator. Cookie-urile nu sunt viruși. Ele sunt doar mici fișiere text; nu sunt compilate sub formă de cod și nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot răspândi în alte rețele pentru a genera acțiuni și nu pot fi folosite pentru răspândirea de viruși.
8. Importanța cookie-urilor pentru Internet
Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase, adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator.
Cookie-urile pot asigura o interacțiune mai rapidă și mai ușoară între utilizatori și site-urile web. Spre exemplu, în momentul autentificării unui utilizator pe un anumit site web, datele de autentificare sunt stocate într-un cookie; ulterior, utilizatorul poate accesa respectivul site fără să fie nevoie să se autentifice din nou.
În mod similar, cookie-urile pot stoca informații referitoare la produsele comandate de către utilizator pe un site de comerț electronic, făcând astfel posibil conceptul de „coș de cumpărături”.
De asemenea, cookie-urile pot oferi site-urilor web posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor și de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite în scopuri de marketing.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online, ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs. evidențiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
- Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de știri, vreme, sport, hărți, servicii publice și guvernamentale, site-uri de entertainment și servicii de travel.
- Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor, preferințele privind limba (Ex: afișarea rezultatelor căutărilor în limba română).
- Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
- Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor – limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
- Furnizarea de publicitate relevantă pentru utilizator.
- Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics – cum sunt confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un site, ce tip de conținut este vizualizat mai mult și modul cum un utilizator ajunge pe site (ex: prin motoare de căutare, direct, din alte site-uri etc). Site-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul utilizatorului.
9. Politica remarketing
În paginile website-ului vechi.femeiamagnetica.ro, prin intermediul unei etichete pentru remarketing ( remarketing tag) şi a unui cod de conversie, primite de la Google AdWords, sunt colectate cookie-uri (număr ce identifica în mod unic un browser web de pe un anumit computer, nu o persoană). Eticheta pentru remarketing Google colectează cookie-uri în vederea afișării unor anunțuri în website-urile rețelei Google Display și în Google Search.
Când utilizatorii vizitează o pagină a website-ului care conține remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care îl folosesc este adăugat unei liste pentru remarketing. O lista pentru remarketing este un set de module cookie de utilizator, generate de una sau de mai multe etichete pentru remarketing.
Google AdWords folosește cookie-urile pentru a afișa anunțuri sponsorizate în website-urile rețelei Google Display și în Google Search utilizatorilor care au vizitat paginile website-ului www.vechi.femeiamagnetica.ro. În cazul în care nu ești de acord cu utilizarea modulelor cookie de către Google, dezactivarea se poate face prin Managerul preferințelor anunțurilor.
10. Securitatea și problemele legate de confidențialitate
Cookie-urile NU sunt viruși! Ele folosesc un format de tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod, așa că nu pot fi executate şi nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a rula sau replica din nou. Întrucât nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.
Cookie-urile pot fi totuși folosite în scopuri negative. Deoarece stochează informatii despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.
În general browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
11. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri.
Având în vedere că protecția identității este foarte importantă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe care sunt eventuale probleme ce pot apărea în legătură cu cookie-urile. Întrucât prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informatii între browser și site, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browser-ul se conectează la server folosind o rețea necriptată (Ex: o rețea Wi-Fi nesecurizată).
Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere.
Dacă un site nu solicită browser-ului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopul de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fiți atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.
12. Gestionarea, dezactivarea și ștergerea cookie-urilor
Informații detaliate referitoare la modalitățile de gestionare, dezactivare și ștergere a cookie- urilor prin utilizarea setărilor broswer-ului folosit pentru navigarea pe Internet sunt disponibile la următoarele adrese:
Internet Explorer – Ștergerea și gestionarea modulelor cookie (IE 8, 9 și 10):
Mozilla Firefox – Setările pentru cookie-uri și depanarea cookie-urilor (activare și dezactivare cookie-uri, eliminare cookie-uri, blocarea anumitor site-uri de la plasarea de cookie-uri, deblocarea plasării de cooki-euri, etc)
Google Chrome – Gestionarea cookie-urilor (ștergere, blocare, permitere, stabilirea de excepții, etc)
Safari – Manage cookies – Administrează cookie-uri (doar în limba engleză)
Remove cookies – Șterge cookie-uri (doar în limba engleză)
Opera – Gestionare și ștergere cookie-uri (doar în limba engleză)
13. Surse și informații suplimentare:
- All About Cookies
- About Cookies
- UK Information Commissioner’s Office – “Guidance on the rule of use of cookies and similar technologies”, May 2012
- Directiva 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidențialității în sectorul comunicațiilor electronice (PDF)
- Directiva 2009/136/CE de modificare a Directivei 2002/22/CE privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la reţelele și serviciile de comunicaţii electronice, a Directivei 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale și protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor publice și a Regulamentului (CE) nr. 2006/ 2004 privind cooperarea dintre autorităţile naţionale însărcinate să asigure aplicarea legislaţiei în materie de protecţie a consumatorului (PDF)
- Legea nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare
- Avizul nr.4/2012 al Grupului de Lucru Articolul 29 privind cookie-urile exceptate de la obținerea acordului, iunie 2012 (PDF)
- Recomandări IAB România privind informarea utilizatorilor cu privire la utilizarea cookie-urilor pe un site web
- World Wide Web Consortium, Tracking Preferences Expression (DNT), W3C Working Draft, 2 Octombrie 2012
- Secure Cookies
- Wikipedia – HTTP Cookie